Overkligt

När jag fick reda på det imorse tog det 10 minuter för mig att ens känna något. Innan jag fattade någonting. Sen bröt det ut. Gick upp till pappa och pratade. Sen åkte han, jag & Annika till sjukhuset och mötte upp farmor och de andra där. Aldrig sett dom så ledsna. Fick se Walter en sista gång för att ta farväl. Bland det svåraste jag gjort.
    Har aldrig varit med om att någon nära mig gått bort förut. Det jobbigaste jag känt innan var när farmor fick cancer och jag skulle hälsa på henne på sjukhuset första gången. Såg henne i inte ens sekund genom dörren ligga i sängen hjälplös, vände bara om och började gråta. Samma sak hände idag när jag såg Walter, fast hundra gånger värre. Såna känslor har man inte en chans att styra över. Och benen bara vek sig. Jag vill aldrig vara med om det igen. Ännu en sak jag inte kan styra över.
   Är osäker på allt idag. Osäker på mig, allt. Ingen som helst kontroll. Går inte styra över någonting! Gå över.

Det känns så overkligt. Vi kommer aldrig få träffa dig igen, aldrig?

Vi tänker så mycket på dig!

Walter Rupp

Vila i frid, Walle.

image280

Finner inga ord... Vi saknar dig... Världens goaste farbror!
Det här fixar inte ens X-boxen, säger min pappa med tårfyllda ögon.

Göteborg & Öland

Göteborg
Var så grymt kul. Torsdagen gick vi på Liseberg. Jag, Emma & Josse var villiga att åka allt. Iklädda blåa regnrockar vi köpt åkte vi några iaf, alla de farliga! I en av karusellerna skrek Emma efter mamma, det tyckte jag var lite kul. När vi kom hem slockna jag i soffan sittandes, det tyckte nog alla var lite kul.
   Fredagen shoppade vi, köpte massor med onödigt men fint. Mot kvällen förfestade vi där vi bodde i Gamlestan. Drog sen ut på Bryggeriet på Avenyn. Var jättetrevligt, vi hittade ett bort på övervåningen. Träffade då Thomas & hans vän på samma ställe, skooj även om det var kortvarigt. Men vi tjejer fortsatte festa när de gick. Men åkte ändå hem skapligt kl 1 eftersom vi skulle ju ut kvällen efter då vi hade tänkt festa på lite mer! Hade dock hunnit få i oss en del så resan hem på pendeltåget blev skabbigt men roligt! "knack, knack, sista chansen nu!" Jag hoppas att aldrig mer få se videon på Emma och mig som Johanna filmade på spårvagnen.
   Dagen efter vaknade alla pigga och glada. Ironisk. Gjorde iordning oss. 5 tjejer som delar på ett badrum. Kan inte bli annat än kaos, fast det löste vi fint, även om det tog sin tid. Blev ännu en dag ner på stan och köpte ytterligare mer kläder och diverse. Efter det lagade tjejerna noodle my strudle hemma, jättegod wok, Emmas mammas recept. Blev efterrätt med! Sen blev det vin & drinkar, ännu mer än gårdagen. Alla blev på tophumör och hade jätteroligt innan vi ens kommit ner på stan. Men när vi väl hade tagit oss dit så träffade vi Gbg'arna och Fredrik och hans kompis, vid avenyn. Alla tjejerna drog med Gbg'arna till Harrys och jag med Fredde till Keybone eller vad det nu hette. Hade riktigt, riktigt trevligt! 
   Halv 3 så möts vi alla upp igen och väldigt sliriga letar vi tills sist upp rätt spårvagn. Gick ju hur bra som helst! Två av tjejerna somnade hos mig, var så gulliga! Kom hem och åt mer wok, förutom Cissi som somna med kläderna på i soffan. Sen var nog klockan 5 när alla somnade till slut.





Då var det bara en timme kvar tills vi skulle upp och packa till tåget som skulle gå klockan 7! Fortfarande fulla gör dom som de ska trött men glatt och får skjuts till tågstation.
   Förutom jag då som stannade kvar och sov till 10! Men det gjorde inget för jag skulle ju inte med tillbaka till etuna. Vid 12 var jag färdigpackad och klar och tog mig in till stan och hem till min moster och träffade henne, mormor, henrik, kusin och den nya kusinen! Tre veckor för tidig, och bara ett par veckor gammal, så han var så tanig men så söt. 
   Efter ett tag satt jag då på bussen mot Öland. Jag hatar att åka buss. Åkte halv 4, var framme 10 på kvällen. Det var så hemskt! Men det var det värt, då var jag äntligen framme på Öland då...



Öland
"Sofie, nu är det dags att ligga på dig. Hehe nej inte ska väl du.. Jo, liggdags!"
Nu har jag skrivit så mycket och har egentligen ingen ork till det alls.. Men ska se vad man kan lyckas med.
   Vi har :

- Grillat två kvällar i rad med 93:or.
- Försökt lura konduktörn att Sofie var gravid med hjälp av en kudde under tröjan,
så att vi på så vis skulle få åka billigare på tåget.
- Ätit 15 isglassar på 20 minuter.
- Brutit en fot.
- Slavat för den som brutit foten.
- Posat med Parlinogubbar. Palle L & Parre.
- Dansat linedance. Eller imiterat.


Sofie och jag hade med tanke på vädret en hel del dötid. Det ledde till många samtalsämnen som egentligen inte gjorde någon vettigare. Och alla citat är förmodligen med norrköpings-dialekt.

" Schluta sug på strutn nu! "
               " Jag har sagt det förr, och jag säger det igen,
                 dom dansa linedance på parkeringen. "
" Det är inte det att den inte är varm, den är kall också. "
               " Klandra inte de som inte gör rätt, de gör ju inte mer än fel. "
" Man kan ju inte döma låten efter hur den låter.
Det är ju som att säga att någon är ful när man bara sett han. "
               " Nej men gud, vi måste verkligen gå en nybörjarkurs för svenska. "


Sen var vi även tvungna att följa några regler som vi själva kommit på för att allt ska funka. Och vinnarna är:

1. Flörta aldrig med öppna ögon
2. Prata aldrig med öppen mun.
3. Ljug aldrig utan anledning.


När vi var ute och cyklade tyckte vi om att sjunga också. Men vi gjorde om alla låtar i egoperspektiv. Såhär:

Jumper - i vårt kvarter.

Jag är så vacker när jag vaknar
när jag går till fönstret
och jag ler mot mig själv
och jag försöker att gömma mig
Jag är så underbar när jag står där bar
och lagar frukost
jag sitter här och tittar på mig själv
jag vänder mig om
och skrattar åt mig

Jag har nånting pågång med mig själv
Barabarapappa
Jag har nånting pågång med mig själv
Barabarapa

I mitt kvarter




Har missat jättemycket att berätta om men kan ju inte skriva hur mycket som helst, ingen som orkar läsa ändå. "Men de e inte mer med det inte".   Hepåde!




Snart så!

"Goa gussar i Götet vettu!"
Imorgon 8.00 så tar mediahororna tåget till Göteborg. Vi bokade tågbiljetter för bara 133 kr! Det kommer nog att regna men inga sura miner här inte, vi ska på Liseberg vilket fall som helst samma dag! Det här kommer att bli så bra, regnet kommer forsa och vi kommer höras i jubel och rädsla ända hem när vi går in för att avklara alla karusellerna, flera gånger om. 
   Till fredagen & lördagen återstår det mycket festande & shopping. Bye bye salary, won't miss you a bit!
   Nu ska jag börja packa!

image264
- By Josefine, geniet längst ner till höger


Nu har jag vart iväg en sväng med Emma och hämtat uppladdningen för helgens alkoholförbrukning. Sen körde vi min duktiga diet i botten och åt på Mackedonkan med.




( Till er som jag har på msn: Jag håller inte på och loggar in & ut hela tiden för att synas, utan jag loggas ut på grund av outgrundliga hemska orsaker. That's all folks! )

bitter

Japp, det tänker jag vara idag.


syster

Sitter och pratar med min lillasyster på msn. Planerar lite hur det ska bli när vi ska träffas när jag kommer ner nu till Öland nästa vecka. Började räkna hur längesen det var sen vi träffades sist... Vi kom fram till att det var 5 år sen jag träffade min egna syster... Det är sjukt. Som om hon skulle bo andra sidan jordklotet. Saknar dig så otroligt mycket, Beatrice.

image259

sommarryck

Nu får det vara slut på det här. Tränar absolut ingenting längre och tänker inte heller på vad jag äter. Så igår var jag och handlade, köpte bara massa nyttigt. Proteindrink sen var jag ute och sprang en halvtimme. Efter det lagade jag fisk & ris i mitt lilla, lilla kök. Det var sista målet på den dagen och till frukost blev det knäckemackor, müsli & juice! Allt utan socker! Känner mig så duktig! Men känner jag mig själv rätt så kommer det nog inte hålla i sig särskilt länge. Man kan ju försöka lite i alla fall.

Längtar så mycket till torsdag. Då åker jag, Emma, Cissi, Johanna & Josse ner till Götet i 4 dagar. Ska bo precis vid avenyn. Och vi ska shoppa, sola, bada, gå på Liseberg, träffa folk och festa! På torsdagen möts vi av regn och 17grader i luften, det hade ju i och för sig vart helt okej med lite sol. Det var ett tag sen man såg den lille rackarn. 
   Kommer inte följa med de andra tjejerna hem med tåg sen, för jag tar bussen till Öland och möter upp Sofie och tar en veckas ytterligare semester med henne. Ska bo i en av hennes farmors stugor. Hoppas, hoppas, hoppas på fint väder då... Längtar så Rabasta! Sola, beachvolleyboll, bada och allt som sommarn hör till!

Nu ska jag göra mig iordning och ta tåget om en halvtimme till Västerås och träffa Eric & Mia!

äntligen!

Har nu efter en månad av datorcelibat äntligen fixat både datorn och internet i min aldeles egna lilla lägenhet!
   Hur känns det? - Jotack det känns braaa. The nerd is back!
Hinner inte skriva särskilt mycket nu, ska iväg och jobba & slita för mitt levebröd.

Ack ack, Carro hon var så körd, men nu är hon sitt gamla vanliga datanöörd!